326,5 milliós szobrok=134 évnyi átlagkereset Zala megyében

326,5 milliós szobrok=134 évnyi átlagkereset Zala megyében

Ha bárki azt gondolná, hogy a vámpírkormányt megsarcolta a válsághelyzet, az rohadt nagyot téved. 

Baromira kellett az Orbán-kormánynak az önkormányzatok gépjárműadója, hogy aztán nettó 326,5 millió forintot fizessen ki a Magyar Nemzeti Bank ingatlanos cége két grandiózus szoborért.

Nem, nem viccelünk. Sajnos. 

A két giccses szobor az egykori Postapalotát díszíti majd a budai Krisztina körúton. Az 'Arany Dinamikája' elnevezésű szoborért nettó 127 milliót perkálnak az adófizetők, a 'Csodaszarvas'-ért pedig nettó 199,5 millió forintot. A hazai fideszes pofátlanság ismét egy újabb szintre emelkedik.

Minő érdekes, hogy a kulturális műveket Szőke Gábor Miklós - aki közpénzekből már durván meggazdagodott - cége, a Dante Birodalom Kft. készítheti el. Jól sejtitek, pont ugyanaz a társaság amelyiktől nemrég másik két szobrot is rendelt csaknem 700 millió forintért a Matolcsy György vezette jegybank tulajdonában álló cég.

Értjük mi, hogy kultúra, művészet meg minden, de ha ilyen brutális összeget fizet az állam két szoborért, Zala megyében miért csak 202.156.- forint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók kedvezmények nélküli nettó átlagkeresete?

Ez pontosan azt jelenti, hogy 1612 havi átlagbért fizetnek ki a fideszes szobrászoknak a vizuális szennyezésért.

Egy, a megyében élő, átlagkeresettel rendelkező magyar polgár 134 év alatt tudná összegyűjteni azt az összeget, amit az undorító kormányunk két szoborért kipenget. Úgy néz ki, a válsághelyzet még sem ütött akkora lyukat az Orbán-kormány mocskos gazdaságán.

Mit se számít, hogy mennyien élnek az utcán, ki maradt munkahely nélkül, kinek van veszélyben a megélhetése vagy ki az, aki nem tudja időben kifizetni a rezsit. Lesz legalább ÚJABB két többszázmilliós szobrunk, amiknek a látványa majd biztos étel lesz az éhezőknek, munka a munkanélkülieknek.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Cseresnyés Péter tényleg hősnek próbálja beállítani magát?

Nagyon úgy tűnik. Berta Krisztián, nagykanizsai képviselő ki is akadt. 

  • 2020.09.23

Koronavírus: egyre magasabbak a számok Zala megyében

Az országos tisztifőorvos úgy véli, a járvány második hullámának a természete eltér az elsőtől. Ennek értelmében másfajta védekezési stratégiát vetnek be.

  • 2020.09.21

Horváth Jácint: Cseresnyés Péter hazudik!

Már megint? Igen, ugyanis Horváth Jácint szerint nem igaz, hogy a Médiaháznak 30 millió forintos hiánya keletkezett.