Elöntötte az árvíz Nagykanizsa területeit

Elöntötte az árvíz Nagykanizsa területeit

A település fideszes polgármestere jelentette be, a július végi esőzések következtében nagy kiterjedésű magán-, illetve önkormányzati területeket öntött el árvíz, villámárvíz.

Miután a víz visszahúzódott a lakosok jelezték az önkormányzat felé, hogy fertőtlenítést szeretnének az ingatlanuk területén.

Prepok Attila polgári védelmi felügyelőtől azt a tájékoztatást kaptam, hogy a közterületi fertőtlenítési igényeket a szakemberek felmérték, és két településen a Megyei Védelmi Bizottság koordinálásával július 30-án végre is hajtották. Polgármesterként Nagykanizsa vonatkozásában kértem a Principális áradása miatt víz alá került kiskanizsai kertek fertőtlenítését is.

Közölte, a  víz visszavonulását követően a Zala Megyei Kormánymegbízott jóváhagyásával a Zala megyei Kormányhivatal Agrár- és Környezetvédelmi Főosztálya az igények felmérése után az elöntött Pivári utcai magántulajdonú területek fertőtlenítését térítés-mentesen végrehajtja.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Cseresnyés Péter tényleg hősnek próbálja beállítani magát?

Nagyon úgy tűnik. Berta Krisztián, nagykanizsai képviselő ki is akadt. 

  • 2020.09.23

Koronavírus: egyre magasabbak a számok Zala megyében

Az országos tisztifőorvos úgy véli, a járvány második hullámának a természete eltér az elsőtől. Ennek értelmében másfajta védekezési stratégiát vetnek be.

  • 2020.09.21

Horváth Jácint: Cseresnyés Péter hazudik!

Már megint? Igen, ugyanis Horváth Jácint szerint nem igaz, hogy a Médiaháznak 30 millió forintos hiánya keletkezett.