Erre van pénz: Nagykanizsán is nyílik fideszes sportközpont

Erre van pénz: Nagykanizsán is nyílik fideszes sportközpont

A hazai vámpírkormány újabb 11 honvédelmi sportközpont építésébe kezd bele.  

A kormányhatározatból kiderült, ezek amolyan fullextrás lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek.

Nem mellesleg alkalmasak lesznek különböző közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására is.

Már tavaly karácsonykor öt honvédelmi sportközpont építését jelentették be (Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason, Szigetváron és Baján). Idén nyáron pedig Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos pedig már arról beszélt, hogy minden járásban lesz honvédelmi sportközpont. (197 járás létezik, ebből 23 a fővárosban működik.) - olvasható a 444.hu oldalán.

De az Orbán-kormány szokásához híven, a 2017-es program is rendesen megcsúszott.

Nevetséges, de miközben már 2018-ban 16 új lőtér építésével számoltak, idén tavaszra sikerült eljutni odáig, hogy az első öt megkapta az építési engedélyt. Ez azonban mit sem számít, hiszen most újabb 11 honvédelmi sportközpont építésére csoportosítottak át költségvetési forrásokat.

Kisvárdán, Körmenden, Nagykanizsán, Berettyóújfalun, Pécsen, Sárospatakon, Makón, Szekszárdon, Székesfehérváron, Kecskeméten és Zalaegerszegen.

 

A Beruházási Ügynökség 550 millió forintot költhet el az előkészítésre, amivel legkésőbb 2021 végéig kell elkészülnie. Ebből az összegből a pénzügyminiszternek az idei költségvetésből 90 millió forintot kell biztosítania.

Szóval, ja. Ilyen militáris hülyeségekre bőven van pénz, de a magyar lakosoknak azért fogorvoshoz a fővárosba kell járni. Szánalmas. A magyar kormány miért nem törődik azzal, hogy az egészségügy lerohad? Bezzeg a sport, az mindenek felett áll. 

Kiemelt kép: MTI

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Cseresnyés Péter tényleg hősnek próbálja beállítani magát?

Nagyon úgy tűnik. Berta Krisztián, nagykanizsai képviselő ki is akadt. 

  • 2020.09.23

Koronavírus: egyre magasabbak a számok Zala megyében

Az országos tisztifőorvos úgy véli, a járvány második hullámának a természete eltér az elsőtől. Ennek értelmében másfajta védekezési stratégiát vetnek be.

  • 2020.09.21

Horváth Jácint: Cseresnyés Péter hazudik!

Már megint? Igen, ugyanis Horváth Jácint szerint nem igaz, hogy a Médiaháznak 30 millió forintos hiánya keletkezett.