Címke: Koronavírus

2020.07.22

Sok a koronavírus-fertőzött Zala megyében, nőttek a számok

A hétfői napon újabb nyolc magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus fertőzést. A hazai beazonosítottak száma ezzel 4347 főre nőtt.

2020.06.26

Ilyen intézkedéseket hozott a járványügyi időszakban Balogh László

A Kanizsai köz-ügyek most is kitett magáért. Pontokba szedte, milyen intézkedéseket hozott a város polgáremstere a koronavírus-járvány ideje alatt. 

2020.06.12

Koronavírus: Németh Szilárd szerint katonák nélkül nem ment volna a védekezés

Katonák nélkül nem ment volna a koronavírus-járvány elleni védekezés Magyarországon sem, a honvédség és tartalékosai jelentős részt vállaltak a feladatokból - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Nagykanizsán.

2020.06.10

Aggasztó: Zala megyében még 185 koronavírus-fertőzött van

Müller Cecília a tegnapi sajtótájékoztatón elárulta, hogy több mint kétszer annyi gyógyult van, mint ahány aktív fertőzött.

2020.05.11

Durva: két óráig utaztatják a nagykanizsai koronavírusos betegeket

Miért kellene Pestre vinni a betegeket? A fideszes tisztifőorvos döntése nemcsak szakmaiatlannak, de életveszélyesnek tűnik!

2020.05.07

Korlátozások nélkül használható a sportpálya Nagykanizsán

Balogh László, Nagykanizsa fideszes polgármestere tényleg ennyire ostoba vagy csak magasról tesz a lakosok biztonságára?

2020.05.04

A kanizsai ellenzék nem érti, miért lehet misét tartani, ha közgyűlést nem

És valóban, ezt ki érti? Az nem probléma, ha strandulunk, de  az igen, ha megtartják a közgyűlést?

2020.04.30

Húszezer darab maszkot osztott szét a DK az országban, Nagykanizsának és Letenyének is jutott

A Demokratikus Koalíció több, mint 20 ezer darab maszkot osztott szét országszerte. Azért vették saját kezükbe az irányítást, mert úgy érzik, az Orbán-kormány nagyon csúnyán magukra hagyta a magyar polgárokat.

2020.04.28

Drasztikusan megnőtt a fertőzöttek száma Zala megyében

Ma reggelre virradóan 24-el nőtt meg az igazolt új fertőzöttek száma Zala megyében. 

2020.04.21

Miután hazaküldték az betegeket, van elég hely Nagykanizsán a kórházban

Legalábbis, valószínűleg ez az oka, hogy a fideszes városban a 490 ágyból 280 arra vár, hogy megérkezzenek a koronavírusos betegek. Persze, ne érkezzenek meg, de értitek. 

2020.04.15

Humoros fotókkal ábrázolja a nagykanizsai helyzetet az ellenzék

A Kanizsai köz-ügyek megint bizonyította, hogy a nehéz időkben is lehet mosolyt csalni a lakosok arcára. Humoros fotókkal rukkoltak elő, hogy megmutassák, mi is folyik a városban. 

2020.04.10

Balogh László: egyelőre jól állunk a vírussal való küzdelemben

Balogh László is kijelentette, tudja, hogy keresztény kultúra legnagyobb ünnepe, Húsvét előtt állunk, de a jelen helyzetben nagy veszélyeket tartogathat számunkra. 

2020.04.07

2 hely, ahol a koronavírus idején friss levegőt szívhatsz Nagykanizsán

Az egészségügyi vészhelyzet kihirdetése óta teljesen felborult az eddigi életünk. Amiket mindezidáig természetesenek véltünk, egyszerűen megszűntek. Nincs mozi, nincs színház, nincs könyvklub és nincs a baráti társasággal közös sörözés.

2020.04.06

Orbán durván megszorítja Nagykanizsát, 158 milliót vesz el a várostól

Egyetlen Orbán Viktorunknak ismét jó ötlete támadt. Arra gondolt, tök jól járna, ha benyúlná az önkormányzatok bevételének jó részét.

2020.04.03

Az a baj, hogy túl sok ostobaság ömlik ki Balogh László száján

Mondhatnánk, hogy humoros bejegyzésben szólt be a Kanizsai köz-ügyek a fideszes polgármesternek, de nem lenne igaz. Ez nem vicc, hanem a valóság. És roppant elkeserítő a helyzet. 

2020.04.02

Nem veszik komolyan a kijárási korlátozást Nagykanizsán

A nagykanizsai Csó-tónál készült képek aggodalomra adnak okot. Már bőven érvénybe lépett a kijárási korlátozás, amikor egy autóból készül fotómontázs elárasztotta a Facebook-ot. 

2020.04.01

Beszéljenek a számok: a Zala megyei koronavírussal fertőzöttek

A hazai hivatalos koronavírussal foglalkozó weboldalon közzétették azt a térképet, amelyen jól látható, hogyan alakul az igazolt új koronavírus-fertőzöttek száma megyénként.

2020.03.30

Balogh László 70 százalékkal csökkenti a bérleti díjakat

Mármint az önkormányzati tulajdonban lévő helyiségek bérleti díját. Pontosabban, azoknak a válalkozásoknak, amelyeket érint a kormányrendeletben foglalt nyitvatartási idő korlátozása, és azoknak, akik szolgáltatókként mikróvállalkozást működtetnek.

2020.03.27

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum óriási segítséget nyújt a városnak

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum a Petőfi úton található tanműhelyét teljesen ingyen a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. rendelkezésére bocsájtja. 

2020.03.26

Nem kezelnek vírusfertőzött beteget a Kanizsai Dorottya Kórházban

Nagykanizsa polgármestere a mai napon, március 26-án is egyeztetett dr. Brünner Szilveszterrel, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatójával.

2020.03.25

A Ne spájzolj! kampányt Nagykanizsán is komolyan veszik

A Ne spájzolj! kampányról maga a polgármester, Balogh László szólt néhány szót hivatalos Facebook-oldalán. 

2020.03.23

Ilyet még nem láttál: digitális fuvolaóra Nagykanizsán

Az oktatási rendszert továbbra is működtetni kell, hiszen a tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget. Az iskoláknak és pedagógusoknak pedig muszáj alkalmazkodniuk a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzethez. Még akkor is, ha ez bizony sok esetben nagyon nehéz.

 

 

2020.03.20

Nem zárják be a templomokat Nagykanizsán

Nagykanizsa polgármestere, Balogh László az egyházak képviselőivel találkozott. A nyilvános szentmisék, liturgiák, istentiszteletek megtartása szünetelni fog, de a templomokat nem zárják be.

2020.03.19

A kormányablakokban és okmányirodákban is korlátozásokat vezettek be Zala megyében

A korlátozásokat a koronavírus-fertőzés terjedésének mérséklése érdekében vezették be. Az elsődleges célja az, hogy minél kevesebben tartózkodjanak egyszerre az ügyféltérben.