A hazai zenészek is teljesen kiakadtak Orbánra

A hazai zenészek is teljesen kiakadtak Orbánra

Jogosan. Míg a focimeccseken akár 20 ezer ember is szurkolhat, addig az 500 fő feletti koncerteket valószínűleg még augusztus 15. után sem lehet megtartani.

Rengeteg hazai zenész, énekes tartja felháborítónak Orbánék döntését

A zenészek és a zeneipari dolgozók március közepe óta munka nélkül vannak, akkor jelentették be, hogy minden tömegrendezvény elmarad. Ahogy "ellaposodott a görbe" belengették, hogy augusztus 15-e után lehet majd 500 fő feletti rendezvényeket tartani. De most úgy tűnik, hogy mégsem.

A könnyűzenei fesztiválok elmaradnak

Bár a fesztiválok nagy része elmarad, az EFOTT és a Szegedi Ifjúsági Napok augusztus végén megtartásra kerül. Vagy került volna, ha a kormány tartja a szavát. Gulyás Gergely ma azt mondta, hogy a hónap végéig eldöntik, meg lehet-e ezeket tartani.

Vannak, akiknek mindent lehet
Több hazai zenész is hangot adott annak, hogy NEM igazságos, hogy focimeccseket hónapok óta lehet tartani, akár húszezres nézőszámmal. Ezzel szemben ők nem végezhetik a munkájukat. Majka egy hosszas videóban ecseteli mennyire nem igazságos az a kettős mérce, amit Orbánék bevezettek. 
"Ebben az országban tökéletesen működik az a kettős mérce, amit az elmúlt hetekben meg hónapokban láthattunk: van, akinek szabad tömegrendezvényt szerveznie, és van, akinek meg nem" - mondta Majka a videóban.

Miért szívatják a zenészeket? 

"Most már mindenki csinálhat mindent, egyedül a könnyűzenei iparág az, ami most totálisan ki van véreztetve. (...) Olyan, mintha kifejezetten, speciálisan ránk íródott volna ez a szívatási törvény" – háborog Majka a videóban. De azt is elmondja, hogy nem az a célja, hogy akkor focimeccsek se legyenek. "A focista is hadd focizzon, csak akkor mi is csinálhassuk azt, ami a dolgunk" - mondja.

Majka után rengeteg hazai zenész megszólalt. Többek között a Tankcsapda, a Magna Cum Laude, a Fran Palermo frontembere, Henri Gonzo és Farkas Roland (Wolfie), a Punnany Massif alapítója. Pásztor Anna attól tart, hogy az Anna and the Barbies hamarosan már csak hobbizenekarként létezhet - írja az Index

"Azt természetesen megértjük és elfogadjuk, ha a járványhelyzet miatt újra leállást kell eszközölni, mert az mindenki számára egészségügyi érdek. De amíg más rendezvényhelyszíneken, sporteseményeken akár 20.000 fő is összegyűlhet, csak mi zenészek vagyunk 500 főre korlátozva, ez elfogadhatatlan és elszomorító – a végünket jelent - írja közleményében a Hooligans.
Ma a Kormányinfón Gulyás Gergely arra a kérdésre, hogy miért lehet focimeccset tartani, miközben koncertet nem, arcátlanul azt válaszolta, hogy azért, mert a focimeccseken nem fogyasztanak alkoholt, valamint mindenki betartja egymástól a 1,5-2 méter távolságot, a koncerteken meg nem. 

Persze nem ez az első (és nem is az utolsó) alkalom, hogy a foci kivételezett helyzetben van, minden más sportággal, minden más szektorral szemben. Ez van, ha az első embere a fociért rajong...

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.10

Dr. Merkely Béla: Küszöbön a koronavírus második hulláma

A hétvégén az előzőekhez képest kb. négyszeres növekedés volt tapasztalható.

  • 2020.08.10

Példakép: Orbán diktátor haverja épp brutális választási csalást követ el

Eddig is "Európa utolsó diktátoraként" emlegették Orbán haverját, de Lukasenka most szintet lépett a fehérorosz választásokon. 

  • 2020.08.10

Jót tett Ráhelékkel Szíjj, a királylány most közpénzből hálálhatja meg

Az Orbán Ráhel befolyása alatt álló Magyar Turisztikai Ügynökségtől igényelt támogatást az a Szíjj László, aki kisegítette Tiborcz Istvánt. Izgulunk, hogy vajon megkapja-e.