Nem fogod elhinni, kik kapnak milliárdokat a kormánytól szállodafejlesztésre!

Nem fogod elhinni, kik kapnak milliárdokat a kormánytól szállodafejlesztésre!

Valójában ma már sajnos cseppet sem meglepő, hogy Orbán házi üzletemberei kapnak egy halom -és még annál is több- adófizetői pénzt.

Amikor a kormány elkezdte hirdetni, hogy támogatni fogja a járvány miatt visszaesett turizmust, rögtön sejteni lehetett, hogy Tiborcz, Mészáros, Garancsi és a többi Orbán haver bizony nagyon jól fog járni. Most kiderült, aki így gondolta, nem tévedett.

Meg vannak az első nyertesei a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmust támogató programjának. A keretösszeg eredetileg 20 milliárd forint volt, azonban a 24.hu számításai szerint 83,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást osztottak ki, túlnyomórészt a NER-hez kötődő vállalkozóknak.

A dollármilliárdos Mészáros érdekeltségei már megint milliárdokat kaptak.

A felcsúti gázszerelő érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels 14 vidéki szállodáját összesen 17,7 milliárd forintból újítják fel.

De nem csak Orbán pénztárcájának érdekeltsége kapott a magyar emberek pénzéből: Egy keszthelyi 5 csillagos szállodát 4 milliárdból fejleszthet Mészáros egyik üzlettársának, Szíjj Lászlónak az érdekeltségében álló Kft. Persze jó bonyolultan van ez a Kft. az érdekeltségében. A tulajdonos a Themis Magántőkealap, amit a Minerva Befektetési Alapkezelő Zrt. kezel, ez utóbbit vette a nevére Szíjj László tavaly márciusban.

Meg persze egy korábbi Tiborcz üzlettárs is nyert az MTÜ pályázatán, a keszthelyi Helikon Hotel felújítására kapott összesen 3 milliárd 987 millió forintot.

Molnár Tibor, Keszthely ellenzéki önkormányzati képviselője a hírre Facebook-oldalán úgy reagált,

Miközben rájuk hull a pénzeső, a keszthelyi kisvállalkozók tönkremennek.

Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő is megszólalt az ügyben. Ő úgy fogalmazott, 

Senkit nem hagynak az út szélén. Mármint az oligarcháik közül senkit, mert a hétköznapi emberekre, a kis-és közepes vállalkozásokra ez nem vonatkozik. 

A Demokratikus Koalíció pedig közleményben ítélete el a NER-lovagok kitömését. 

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a kormány ilyen nyíltan és cinikusan veszi semmibe az egész országot és annak lakóit, míg a kedvenc NER-lovagok vidáman fürdenek a milliárdokban. A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság következtében családok ezrei kerültek kétségbeejtő helyzetbe, munkavállalókat tesznek utcára, vállalkozások mennek tönkre, de a kormány még mindig ott tart, hogy az udvari gázszerelőket, vejeket és haverokat hízlalja. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Gyurcsány: Orbánék meg akarják kaparintani a teljes fesztiválpiacot

Először lerohasztják a fesztiválokat, hogy utána saját oligarcháik, rokonaik, haverjaik virágoztassák fel saját zsebre.

  • 2020.08.04

Orbán keménykedése miatt újabb 214 millió eurót bukott az ország

Az EGT/Norvég Alapokról készült friss kiadvány szerint a finanszírozásra kijelölt 15 ország közül Magyarország az egyetlen, amely 2014 óta nem jutott támogatáshoz - írta a Népszava.

  • 2020.08.04

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.