Simicska Lajos nélkül nem is létezne a Fidesz

Simicska Lajos nélkül nem is létezne a Fidesz

A Partizán 2 részes videót készített Simicska Lajosról. Kiderült az is: Simicskának jelentős szerepe van abban is, hogy az Index ebbe a lehetetlen helyzetbe került.

Örök barátok

Simicska és Orbán barátsága még a gimnáziumi években kezdődött. Barátságuk a katona éveik alatt lett igazán szoros.

Simicskát csak harmadik próbálkozásra vették fel az egyetemre, így került egy évfolyamba Orbánnal. Együtt tanultak az ELTE jogi karán. Itt kezdtek politizálni, itt már elkezdtek elnyomni mindenkit, aki más véleményen volt mint ők. A szakkollégiumban verődött össze az a csicskatársaság, akik 10 éve szívják a vérünket.

Megalakul a Fidesz - beindul a maffiapolitizálás

Egyetemi éveikben már szervezni kezdték imádott pártjukat. Persze nem pont azt, amit mi ma Fideszként ismerünk. Az akkori Orbán szemen köpné a mostani énjét. Simicska viszont már a 90-es években is azt csinálta, amit egészen a G-napig. Mentette, ami menthető. Azaz elkezdte a különböző közpénzeket saját cégeinek, az Orbán családnak, haveroknak, komáknak kimenteni.

Mindig is ő volt a gazdasági vezetője a Fidesznek, pedig sokáig csak a háttérből irányított. Orbán és Simicska egymás nélkül nem tartanának ott, ahol most tartanak, szinte biztos, hogy valamilyen kapcsolat mindig is összeköti majd őket. Túl sokat tudnak egymásról, és a párt kétes ügyleteiről.

Furcsa pénzmozgások, mutyizások, kétes ügyletek eltüntetése

A 1998-as országgyűlési választások előtt Simicskának arra is volt ideje, hogy elkezdje eltüntetni azokat a nyomokat, melyek bizonyosságot adtak volna a Fidesz kétes ügyleteinek.

A Fidesz 1998-as győzelme után eljött az idő, hogy Simicska is kapjon valamit

Őt jelölték az APEH elnöki posztjára. Annyira abszurd volt, hogy sokan kacsának gondolták. Első lépésként eltávolította az alelnököket, és maga mellé vitte saját embereit. Például utódját, Vida "nem tudok angolul" Ildikót. Ekkor volt a "hosszú bájtok éjszakája", amikor leállt az addig biztonságosnak mondott rendszer, és hazaküldték a dolgozókat. Máig nem derült ki milyen adatok veszhettek el ekkor. 

Orbánék kitalálták, Simicska megvalósította

Miután lemondott az APEH-nél, utána lett a Magyar Fejlesztési Bank tényleges vezetője, és a Mahir-ben is egyre nagyobb szerepet vállalt. Az MFB révén tudta saját cégeit is gazdagítani, gondoljunk például a milliárdos autópálya fejlesztésekre, melyeket rendszeresen Simicska közeli cégek nyertek. 2001-ben került Simicska az MFB-től az OTP-hez, ahol a lakástakarékokért felelt, erre azért volt szükség, mert Orbánék az akkori választási kampányban óriási otthonteremtési programot ígértek.

Baljós árnyak

Orbán-Simicska között már a 2000-es évek elején is voltak gondok, Simicskának nem tetszett, hogy más oligarchák is letáboroztak a közpénz fazék körül. Simicskának az sem tetszett, hogy más emberekre bízta Orbán az "országimázs" kialakulását. Ekkorra már Simicska a gazdaság akkora szegletére tette rá a kezét, hogy egyedül nem irányíthatta. Csakhogy nem engedték, hogy segítőit maga válassza ki, hanem Lévai Anikó ismerőseivel válogathatott. 

Médiagyűjtögetés

Felvásárolták a Magyar Nemzetet, elindult a Heti Válasz, majd jött a HírTV. Következett a Class FM, amely a Danubius, és a Sláger Rádió megszűnésekor született. Orbánék ekkor jöttek rá milyen jelentős propaganda eszköz, ha óránként 5-10 percben saját maguk által írt híreket adhatnak a szavazóknak. A propagandát először arra használták, hogy a két választást elbukó Orbán ellen szervezkedő Fideszeseket elássák. Ezt Orbán meg is hálálta jóbarátjának, és a választási győzelmük után még a politikai döntésekbe is bevonta Simicskát. 

Az ősfideszesek, mint Kövér sosem voltak jóban Simicskával, Habony Árpád is folyamatosan mantrázta a felcsúti miniszterelnöknek, hogy a szabadrablásban élen járó Simicskát vissza kellene fogni. 

A G-nap

Ez volt az a nap, amikor Simicska érdekeltségébe tartozó médiumok vezetői átigazoltak Orbánhoz. Ezután Simicska mindenféle dolgokat nyilatkozott egykori barátjáról. Vajon tényleg megtört a barátság? Vagy színjáték az egész?

A szakítás után Simicska látszólag átállt a Jobbikhoz, de mint kiderült, ezzel csak elbuktatni akarta Vona Gáborékat, és újabb győzelemhez segített egykori barátját. Simicskának jelentős szerepe van abban is, hogy az Index ebbe a lehetetlen helyzetbe került. Addig keverte a szálakat, míg átjátszotta a Fidesz közeli érdekeltésgekhez a lap jelentős hányadát. Vajon ez mind véletlen? 

 

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.27

A Fidesz járványkezelése megbukott: hamarosan kinyithatják a mobil járványkórházat

Ebből is látszik, mennyire dilettáns a Fidesz védekezése.

  • 2020.09.27

Bánki Erik (Fidesz) személyesen irányíthatta a választási csalást Mohácson

Lapunk birtokába került egy felvétel, amin látszik, hogy a fideszes Bánki Erik személyesen intézkedik a mohácsi időközi polgármester választás helyszínén, ahol információink szerint két nap alatt a második választási csalást követi el a Fidesz.

  • 2020.09.27

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

Profi biztonsági kamerákat szereltek fel a második kerületi luxusvilla bejáratához, ahol Rogán Antal propagandaminiszter lakik. A forgatható kamerák az utcát is figyelni tudják.