Szabó Szabolcs: Megkezdték a Színművészeti elfoglalását

Szabó Szabolcs: Megkezdték a Színművészeti elfoglalását

Óriási tiltakozást váltott ki Vidnyánszky Attila kinevezése. Felmondások kezdődtek az SZFE-nél.

A Színház és Filmművészeti Egyetemet eddig fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium felállította a kuratóriumot, amely az egyetemet tulajdonló alapítványt vezeti majd szeptember 1-jétől. Az élére Vidnyánszky Attila rendezőt, a Nemzeti Színház főigazgatóját nevezték ki

Az egyetem kapcsán minden fontos ügyről ez az alapítvány fog majd dönteni.

Érdekesség, hogy Vidnyánszky a Magyar Teátrumi Társaság vezetőjeként hosszú ideje becsmérli már a Színműt. 

Ezek után nem meglepő, hogy a legendás Zsámbéki Gábor, aki 1979 óta oktatott színészosztályokat az egyetemen, a hír után felmondott az SZFE-nél. Nem sokkal később pedigva Színház- és Filmművészeti Egyetem Elméleti és Művészetközvetítői Intézetének megbízott vezetője, Gáspár Máté is lemondott minden funkciójáról.

Szabó Szabolcs: "A Kulturkampf újabb állomása, hogy megkezdték az SZFE elfoglalását".

Vidnyánszky kinevezése nem csak az SZFE körein belül keltett nagy felháborodást. Szabó Szabolcs, ellenzéki országgyűlési képviselő, a Kulturális bizottság tagja például Facebook-oldalán jelentette ki, hogy ez egy újabb állomása az SZFE elfoglalásának. 

Gy. Németh Erzsébet, DK-s főpolgármester-helyettes közleményben reagált a hírre. Mint írta, Vidnyánszky kinevezésével vége a Színművészeti függetlenségének és szabadságának.

Budapest kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyetteseként végtelenül felháborít, hogy a gondolat-, vélemény- és művészi szabadság egyre korábban tűnik el, a hatalom ezeket már az egyetemen sem tűri meg, ezek után pedig már csak a NER-nek tetsző fiatalok juthatnak majd be a színművészetire. A DK szerint az a hatalom, amely a szabad kultúra ellen visel harcot, az a saját hazája és nemzete ellen háborúzik. A kultúra, a művészet természetszerűen szabad, minden más csak hatalmi szóra ácsolt értéktelen giccs és propaganda.  

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.27

A Fidesz járványkezelése megbukott: hamarosan kinyithatják a mobil járványkórházat

Ebből is látszik, mennyire dilettáns a Fidesz védekezése.

  • 2020.09.27

Bánki Erik (Fidesz) személyesen irányíthatta a választási csalást Mohácson

Lapunk birtokába került egy felvétel, amin látszik, hogy a fideszes Bánki Erik személyesen intézkedik a mohácsi időközi polgármester választás helyszínén, ahol információink szerint két nap alatt a második választási csalást követi el a Fidesz.

  • 2020.09.27

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

Profi biztonsági kamerákat szereltek fel a második kerületi luxusvilla bejáratához, ahol Rogán Antal propagandaminiszter lakik. A forgatható kamerák az utcát is figyelni tudják.