Engedélyezték a szúnyogirtást, de csak mert muszáj volt

Engedélyezték a szúnyogirtást, de csak mert muszáj volt

180 napra engedélyezte a Nemzeti Népegészségügyi Központ a légi kémiai szúnyogirtást egy esetleges szúnyogok okozta betegséghullám megjelenését figyelembe véve.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatta az országos tisztifőorvost, hogy az elmúlt hetek esőzései miatt elszaporodtak a szúnyogok, és a megfelelő mértékű gyérítés a meglévő biológiai, illetve földi, kémiai módszerekkel már nem biztosítható.

Emiatt került sor az intézkedésre -  az NNK ugyanis engedélyezte a szúnyogok légi úton való gyérítését deltametrin és természetes piretrin hatóanyagtartalmú biocid termékekkel.

Az MTI-nek adott közleményben az áll, 

A rovarok a csípés kellemetlen érzésén túl több fertőző betegség terjesztői lehetnek, ráadásul az utóbbi években több olyan trópusi szúnyogfaj is megjelent, amely forró égövi betegségeket terjeszt.
Több, mint 400 településen végzik a szúnyoggyérítést. Az irtás ütemterve, a beavatkozások helyszíne és ideje az OKF honlapjáról tölthető le.

Ez idő alatt a szabadban tárolt tárgyakat, ruhákat érdemes letakarni vagy zárt térbe vinni. A kezelés alatt és után az ablakokat és ajtókat egy órát keresztül zárva kell tartani, a szellóztető berendezéseket pedig ki kell kapcsolni.

A szúnyogok ellen egyénileg is lehet védekezni. 

Méghozzá az épületek körüli, a szúnyoglárváknak otthont adó, kisebb pangó tócsák, például vízzel teli kaspók megszüntetésével, kiürítésével.

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.27

A Fidesz járványkezelése megbukott: hamarosan kinyithatják a mobil járványkórházat

Ebből is látszik, mennyire dilettáns a Fidesz védekezése.

  • 2020.09.27

Bánki Erik (Fidesz) személyesen irányíthatta a választási csalást Mohácson

Lapunk birtokába került egy felvétel, amin látszik, hogy a fideszes Bánki Erik személyesen intézkedik a mohácsi időközi polgármester választás helyszínén, ahol információink szerint két nap alatt a második választási csalást követi el a Fidesz.

  • 2020.09.27

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

Profi biztonsági kamerákat szereltek fel a második kerületi luxusvilla bejáratához, ahol Rogán Antal propagandaminiszter lakik. A forgatható kamerák az utcát is figyelni tudják.