Nagykanizsán nem kell tartani a tömeges megbetegedésektől a szennyvízben található örökítőanyag alapján

Nagykanizsán nem kell tartani a tömeges megbetegedésektől a szennyvízben található örökítőanyag alapján

A település egyelőre biztonságban van, ellenben számos másik városban sajnos növekendő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében.

37. hét: úgy tűnik, a szennyvízvizsgálatok alapján Budapest központi területén is emelkedett az új koronavírus örökítőanyagnak koncentrációja.
Sajnos, Miskolc, Szolnok, Nyíregyháza, Tatabánya, Salgótarján és Győr mellett, Székesfehérváron is növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében.

Körülbelül 4-10 nappal előzi meg tünetes megbetegedések számának emelkedését a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés. Fontos azonban kiemelni, hogy ez a módszer a behurcolt eseteket és az egyedi gócokat nem méri, tehát az eredmények arra utalnak, hogy az ország nagyobb részén megindult a közösségi terjedés.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok továbbra is azt bizonyítják, hogy nagyon fontos a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Ha az alábbi intézkedéseket betartjuk, el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további, a mindennapi életünket korlátozó szabályok bevezetését.

A legfontosabb, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát! Kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak! Lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, ahol nem lehet ott viseljünk orrot és szájat eltakaró maszkot! Viseljük maszkot az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Gyakran és alaposan mossunk kezet! Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be! - fogalmaztak az NNK oldalán.
Fotó: www.nnk.gov.hu

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Felmentették az emberölés vádja alól egy nagykanizsai gyilkosság gyanúsítottját

Bizonyítottság hiányában felmentette a Zalaegerszegi Törvényszék csütörtökön a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádja alól azt a férfit, akit egy 2007-es nagykanizsai gyilkossággal vádoltak, de csak tavaly fogtak el.

  • 2020.09.15

Palkovics: kompetencia központ és tudományos park létesül Nagykanizsán

A Pannon Egyetem, valamint a Mol és helyi cégek részvételével körforgásos gazdasági kompetencia központot, továbbá tudományos és innovációs parkot is létrehoznak Nagykanizsán - jelentette be pénteken a dél-zalai városban az innovációs és technológiai miniszter.

  • 2020.09.04

Óriási fertőtlenítést végeztek Nagykanizsán - Valaki észre vette?

Most vajon tapsolnunk kellene, amiért végre valami ésszerű is történik a fideszes városban?